L.A.s beste pizzeria flytter vestover – og introduserer ny pizza med spennende twist
En av L.A.s mest anerkjente pizzeriaer, Pizzeria Sei, er på vei til å flytte til et nytt og større lokale i Palms neste år, med planer om å introdusere en helt ny type pizza. Hvis alt går etter planen, vil den populære pizzaen, som har blitt en favoritt blant både lokale og nasjonale kritikere, bytte adresse fra Pico-Robertson til Palms innen september 2025.
Kokken og eieren William Joo, som driver restauranten sammen med sin kone Jennifer So, bekreftet overfor Time Out at de allerede har signert en leiekontrakt for en restaurant i første etasje av en ny bygning på hjørnet av Overland Avenue og Tabor Street, sier Time Outs journalist Patricia Kelly Yeo.
Siden åpningen i februar 2022 har Pizzeria Sei fått et solid rykte for sine unike Tokyo-inspirerte pizzaer med seig skorpe og toppingredienser. Restauranten ble nylig rangert som en av de beste pizzeriaene i USA, og kom på 8. plass i en nasjonal liste over de 50 beste pizzaene. Enda mer imponerende er det at den har fått anerkjennelse som en av verdens beste pizzeriaer, noe som er ganske bemerkelsesverdig i en by som noen mener ikke har ordentlig pizza (ser på deg, Østkysten).
Når de flytter til Palms, planlegger Joo å introdusere en helt ny pizza-stil: en dobbeltbakt pizza med en lettere og luftigere deig. Denne nye stilen, som skiller seg fra den myke napolitanske pizzaen, vil ha en mer jevn og sprø tekstur som minner om den populære Detroit-pizzaen eller den kinesiske delikatessen youtiao, skriver Time Out Los Angeles.
I tillegg til de klassiske pizzaene, lanserte Pizzeria Sei i fjor byens første pizza-omakase, inspirert av deigsentrerte smaksmenyer i Tokyo og Italia. Spesialitetene på denne menyen har inkludert kreative varianter som krydret mala lammepølse med korianderblomster og en hvit pizza med squashblomster og grønnsakstopping, kalt Hailey – oppkalt etter parets datter. Den annenhver ukentlige omakase-menyen ble avsluttet på slutten av sommeren, men Joo har annonsert at den vil komme tilbake fra 10. desember 2024, med mulighet for å reservere plass via Resy fra 3. desember. Den første omakase-menyen etter gjenopptakelsen vil inkludere gjestekokken Ki Kim, tidligere fra den nedlagte restauranten Kinn.