Seks av ti nordmenn skal på julebord. De fleste velger julebord på restaurant, og desember er fortsatt den mest populære julebordmåneden, skriver MHO Reiseliv.
– Julebord er en viktig tradisjon og en selvfølgelig del av førjulstiden for mange. Det er tiden for å samle kolleger og venner og kose seg med god mat og drikke sammen. Julebordsesongen er en viktig inntjeningsperiode for reiselivsnæringen, og vi er glade for å se at nordmenn fortsatt prioriterer julebordet høyt, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.
Flest skal på restaurant
Av de som skal på julebord, skal 34 prosent på ett julebord, mens 22 prosent skal på to til tre julebord.
Desember er den mest populære julebordmåneden. 61 prosent har planlagt julebord i desember, mens 42 prosent skal på julebord i november. 9 prosent har lagt julebord til januar.
Det er mest populært å ha julebord på offentlig serveringssted. 55 prosent skal på julebord på restaurant, mens 25 prosent skal på julebord hjemme hos venner eller familie.
– Førjulstiden er en travel periode for mange, og da er det ekstra fint å kunne ta julebordet ute på restaurant og slippe å stå på kjøkkenet selv. For mange av våre medlemsbedrifter er julebordsesongen en av årets viktigste perioder, og de legger mye innsats i å skape gode mat- og drikkeopplevelser, sier Krohn Devold.